sunnuntai 20. marraskuuta 2016

DIM CAI - PIILOTETTU PARATIISI

Turkin matkapostauksilla vielä jatketaan!

19. lokakuuta oli retkipäivä, joten ajattelin tehdästä siitä erillisen postauksen kuvien paljouden takia. Elikkä keskiviikkona lähdettiin turistiretkelle, jossa päänähtävyydet oli tippukiviluola, joen päällä kelluvat paatit ja pari muuta pienenpää pysähdystä. 

Aamu yhdeksän maissa lähdettiin ajamaan bussilla ajamaan Alanyan sisämaahan eli vuorille päin.
Ensimmäinen pysähdys meillä oli hedelmätarhalla, jossa kiersimme katsemalemassa minkälaisia hedelmiä siellä viljeltiin. Kierroksen päätteeksi hedelmätarhan omistajat tarjosivat meille mm. tuoretta granaattiomenaa, appelsiiniä ja banaania.

Alanya, Turkey 2016DIM CAI - PIILOTETTU PARATIISIDIM CAI - PIILOTETTU PARATIISIAlanya, Turkey 2016DIM CAI - PIILOTETTU PARATIISIAlanya, Turkey 2016Alanya, Turkey 2016
Alanya, Turkey 2016

Seuraavana pysähdyspaikkana meillä oli yksi Euroopan suurimmasta tippukiviluolista Dim Cai. Luolassa oli kaksi erinlaista reitti lyhyempi ja pidempi ja koska meillä oli n. 45 min aikaa niin me päätimme kiertää pidemmän reitin.

Itse en ole ikinä käynyt missään tippukiviluolassa, joten odotukseni olivat hyvin erinlaiset kuin miltä ne todellisuudessa näyttivät. Luolassa oli kohtalaisen pimeää ja näkyvyys oli mitä oli, mutta kameran läpi kuvattuna tippukivet näyttivät hienoilta. Valitettavasti en kuitenkaan pysty laittamaan kuvia tänne, koska niistä löytyy "häiritseviä virheitä". 

DIM CAI - PIILOTETTU PARATIISIDIM CAI - PIILOTETTU PARATIISIAlanya, Turkey 2016Alanya, Turkey 2016

Kolmannella pysähdyspaikalla kävimme katsomassa eräänlaisten lettujen eli gözlemejen valmistus. Omaan makuun ne maistuivat ihan rieskalta, johon on laitettu nutellaa tai juustoa päälle. Myös teen kanssa nautittuna ne maistuivat tosi hyviltä! 

Alanya, Turkey 2016Alanya, Turkey 2016
Alanya, Turkey 2016
Alanya, Turkey 2016

Toiseksi viimeinen stoppi meillä oli näköalatasanteella, josta oli mahtavat näkymät kirkkaan siniselle joelle ja joen toisella puolella oleville vuorille.

Viimeisellä pysähdyksellä syötiin lounasta vedessä kelluvien lauttojen päällä. Paikka näytti aivan itämaiselta keitaalta veden päällä. Lounaan jälkeen kiersimme aluella ja lopulta kävimme uimassa jääkylmässä uima-altaassa kuumuuden takia. 

Kokonaisuudessaan retki täynnä kaikkea ja onnistunut kokonaisuus! 

Alanya, Turkey 2016Alanya, Turkey 2016Alanya, Turkey 2016Alanya, Turkey 2016Alanya, Turkey 2016Alanya, Turkey 2016Alanya, Turkey 2016

2 kommenttia:

  1. Vitsi miten kivoi kuvia ja ihanat maisemat! Tekis kyl itekki mieli lähtee johki lämpöseen. :)

    http://tanjinn.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Hngh, kamala matkakuume iski! D: onneksi seuraava matka perheen kesken onkin jo ihan tuossa tammikuun puolella! Mutta postauksesta; ihania kuvia, monipuolisia ja hyvänlaatuisia! Kiva postaus muutenkin, rakastan lukea matka-aiheisia blogeja varsinkin ulkomailta!

    More highlighter, please

    VastaaPoista