sunnuntai 27. elokuuta 2017

HELSINGIN TAIVAAN ALLA

Eilen eli lauantaina tuli syötyä sitten illallista Helsingin taivaan alla, tarkkaan sanoen ydinkeskustassa  keskellä Esplanadin autotietä. Oli erittäin erikoinen, mutta muistettava kokemus!

Helsingin taivaan allaHelsingin taivaan alla

Tosiaan lauantaina koko Esplanadin katu oli suljettu autoilta ja tilalle oli tuotu koko kadun verran vapaita pöytiä, johon ihmiset saivat tuoda omat piknik eväät ja juomat ja nauttia yhteiselosta. Meidän perheen kohdalla oli kuitenkin hieman eri tilanne. Oma äitini oli ilmeisesti voittanut jonkun kilpailun, jonka palkintona oli valmiiksi katettu pöytä, kolmen ruuan illallisella.
Koko tämä tilaisuus oli järjestetty, koska Suomen sadanteen itsenäisyyspäivään on enään 100 päivää jäljelle (Nyt enään 99)!

Helsingin taivaan allaHelsingin taivaan allaHelsingin taivaan alla

Kuten aikaisemmassa tekstissä mainitsin niin meille oli tehty valmiiksi erinomainen illallinen, johon luonnollisesti kuului alku-, pää- ja jälkiruuat. 
Alkuruuaksi meille oli tehty sieni-perunasalaattia, jonka vierellä oli myös suolapaahdettua punajuurta perus salaatin päällä. 
Pääruuan kala vaihtoehto oli lämminsavustettua kirjolohta ja grillattua fenkolia ruskeavoikastikkeella. Liha vaihtoehto oli rosmariini karitsaa, ohrahelmiä, punasipulia ja kaprismajoneesia. 
Jälkiruuaksi oli tehty herukkapannacottaa sitrus-herukkahilolla, kuivatuilla herukoilla ja paahdetulla valkosuklaalla. Nam!
Viimeiseksi, muttei vähäisempänä oli yleiseksi syötäväksi tehty luomuruisleipään voin ja tuorejuuston kanssa. 

Ennen illallista emme tienneet mitä ruokaa tulisimme saamaan ja juurikin tämän takia odotuksemme eivät olleet hirveän korkeat. Kuitenkin ruuan nähdessämme tuli sanottua muutaman kerran "oho" ja ruuan syömisen jälkeen "tämä oli positiivinen yllätys". Erinomaisilla suomalaisilla aineksilla tehty illallinen oli erittäin hyvää ja sitä voisi ehdottomasti syödä vielä uudestaan!

Helsingin taivaan alla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti