perjantai 6. lokakuuta 2017

ENSIMMÄINEN JAKSO SUORITETTU

Ensimmäisen vuoden opinnot lukiossa tuli aloitettu elokuun puolessa välissä. Nyt onensimmäinen jakso kahlattu läpi, koeviikko suoritettu (toivottavasti) onnistuneesti ja pari päivää sitten tuli aloitettu uusi jakso. Kysymyksenä onkin, että miksi en kertaakaan ole maininnut koulua sitten päättötodistuksen saannin jälkeen?

HIGH SCHOOL

Ainoa syy miksi en ole puhunut koulun käynnin aloittamisesta on se, että en päässyt sellaiseen kouluun johon olisin halunnut. Vaikka oma päättötodistuksen keskiarvo oli tosi hyvä niin haluamissani kouluissa oli vielä vähän parempi ja sisäänpääsy taisi jäädä ihan pienestä kiinni. Koulu johon pääsin sisään, oli mulla viimeinen tai toiseksi viimeinen vaihtoehto ja silloin 15. kesäkuuta, kun tulokset tulivat niin se hetki oli yksi kamalimmista, jota olen koskaan kokenut. Silloin tuli mietittyä enimmäkseen muita vaihtoehtoja kuten välivuotta ja kymppiluokkaa. Lukioon päädyin kuitenkin, koska se tulee "nopeammin" suoritettua kun menen sinne nyt. 
  High School

Vaikka koulu on käyty jo melkein kaksi kuukautta niin mun on tosi vaikeaa sanoa koulun nimeä ääneen kenellekkään ja etenkin mun kavereille. Oikeastaan mulla ei edes ollut sen suhteen ongelmaa, että en tutisi ketään, koska samalle luokalle tuli kaksi hyvää kaveria yläasteelta ja ylipäätäänsä meidän luokalla tosi paljon ihmisiä samalta yläasteelta. Isoin ongelma mulla tässä koulussa oli ja on vielä se, että opetus tapahtuu samassa luokissa, missä opiskelin osan yläasteesta. Tämä varmaan kuulostaa teidän mielestä varmaan tosi oudolta syyltä, mutta henkilökohtaisesti pitkästyn samoissa paikoissa oleskelusta ja kaipaa vaihtelua.

High School
JACKET H&m  /  JEANS Only  /  SHOES Adidas  /  BACKBAG Fjällräven kånken

Nyt on kuitenkin ensimmäinen jakso suoritettu läpi ja toivottavasti myös kohtalaisen hyvillä numeroilla. Mun kyllä pakko myöntää, että oon viihtynyt ihan hyvin uudessa koulussa vaikkakin alussa tulikin panikoitua ja stressattua ihan liika. Aiemmat opettajat pelottelivat lukion työmäärällä ja kuinka koeviikolla pitää jokaisesta aineesta lukea kokonainen oppikirja. Vaikka nämä asiat ovatkin osittain totta niin ne on vähän liioittelua. 

Koulun alettua olen saanut takaisin sen saman opiskelun innon, joka oli yläasteella. Tunneilta tulee kerättyä aktiivisuudesta extra pisteitä, läksyjä tulee tehtyä vaikka niihin ei aina riittäisi aika ja ensimmäisen vuoden lopulla mulla tulee olemaan jo 36 kurssia tehtynä eli enemmän kuin opot suosittelivat. Tällä tavalla pitäisi sitten jaksaa parisen vuotta, mutta uskon sen onnistuman! :-)


1 kommentti:

  1. Onnea hei ekasta jaksosta suoriutumisesta!! Lukion eka vuosi on suht tylsä, mutta hyvä jos jaksat tuollaisella energialla puurtaa sen läpi! Tokana ja kolmantena vuonna alkaa sitten kaikki ne hauskat jutut, vanhojen tanssit ja risteilyt :p

    - Kiia / https://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista